: Taustatietoa yrityksestä
Kivisto Consulting Oy:n juuret vievät vuoteen 1978, jolloin Timo Kivistö lähti hakemaan käytännön kokemusta kielitaitoonsa Ruotsista. Kesätyöt veivät hänet Ruotsin Postin kuljetusterminaalin leipiin, ja matkalta tuliaisina tulivat niin kielitaito kuin logistiikan perusteet.

Lukiosta lähtien oppipaikka oli jo tiedossa – Lappeenrannan teknillinen korkeakoulu, tuotantotalouden osasto, josta Timo Kivistö hyvin nopeasti suuntautui materiaalitalouden hallintaan.

1984 LTKK:n ja Linköpingin teknisen korkeakoulun opintoyhteistyön ansiosta Timo Kivistö pääsi uudelleen Ruotsiin, joka oli edelläkävijä materiaalitalouden saralla. Kesätyöt sujuivat rautakauppojen ja koneliikkeiden tukkuyritys Luna AB:n palveluksessa tarkastaen heidän Suomen kuljetuksiaan.

Diplomityö oli luontevinta suorittaa Luna AB:sta, sillä projekti käsitteli materiaalitalouden kustannuslaskentaa, josta nykyään käytetään termiä toimintolaskenta.

Timo Kivistön ensimmäinen työpaikka oli pakkausalalla: materiaalipäällikön virka Enso-Gutzeit Oy:n Lieksan tehtaalla.

Pienessä yksikössä oli helppo kerralla nähdä kaikki yrityksen toiminnot ja samalla saada kokemusta kansainvälisistä oston ja myynnin toiminnoista. Ahlströmin ostettua tehtaan kokemusta tuli myös asiakaspalvelupäällikön tehtävistä.

Ostotoiminnot kiinnostivat kuitenkin enemmän, ja Timo Kivistö halusi päästä jalostusketjussa eteenpäin. Seuraava työnantaja oli Oy Alko Ab, jonka hankintaosastolla aukesi mielenkiintoinen paikka pakkausmateriaalien ja konserniostojen parissa.

Pääkaupunkiseudulla oli myös hyvät mahdollisuudet yhdistystoimintaan, ja 1990 Timo Kivistö valittiin Suomen materiaalitaloudellisen yhdistyksen johtokuntaan, jossa hän oli mukana sekä kotimaisessa että kansainvälisessä toiminnassa.

90-luvun taitteessa, kun IT- buumi oli alkamassa, Timo Kivistö oli mukana Logix Oy -nimisessä atk-yrityksessä, joka oli erikoistunut ostojärjestelmiin. Työtehtäviin kuului mm. konsultointi, järjestelmien määritys, liiketoimintaan jalkauttaminen ja myyntitaito. Tästä alkoi Timo Kivistön konsultin ura, ja vuonna 1994 perustettiinkin Timo Kivisto Consulting Oy.

EU-tutkimusapurahan myötä ensimmäisiä suuria kehityshankkeita oli Hollannissa, Eindhovenin teknisessä korkeakoulussa suoritettu tutkimuspanos. Vuoden 1995 aikana Eindhovenissa Timo Kivistö rakensi perustan ostotoiminnan prosessimallille, josta tulikin pohja toiminnan kehittämiselle ja tietojärjestelmämäärittelyillemme.

Timo Kivisto Consulting Oy pyrkii selvittämään asioita hieman pidemmälle ja soveltaa teoriassa löydetyt ratkaisut käytäntöön, niin että asiakkaamme saavat siitä maksimihyödyn. Viidentoista vuoden aikana olemme teettäneet 5 opinnäytetyötä, joiden hedelmiä jaamme asiakkaillemme heidän liiketoimintansa kehittämiseksi.